VST Lions

Onze meisjes scholieren aan de bak bij VDK Gent

Onze meisjes scholieren aan de bak bij VDK Gent

Omdat zulk een lange competitiestop niet bevorderlijk is voor het matchritme, besloten we (Diede, Moranne, Inne, Lore, Nathalie, Lotte, Lise: meisjes scholieren dus) om ons kunnen ook eens buiten de provincie te laten zien. We trokken bijgevolg op 17/2 naar Gent voor ons avontuur, want niemand kende het niveau aldaar. De bedoeling was ook dat we ons zouden amuseren.

Er werden 2 sets gespeeld, vertrekkende van een 5-5 stand. In de voorronde moesten we 4 wedstrijden spelen, en de eindwedstrijd om de plaatsen werd naar 2 winnende sets gespeeld.

We zijn op de 8e plaats van de 10 ploegen geëindigd. Onze rangschikking gaf echter geen correct beeld van onze prestaties die dag. De ploeg was wel degelijk in het tornooi gegroeid, zoals ze dat zo mooi zeggen.

De eerste match was al meteen een serieuze test: we moesten namelijk tegen de Oost-Vlaamse provinciale selectie spelen. Qua lengte en ervaring lagen we dus al dik onder. Toch hebben we hier niet slecht tegen gespeeld: 11-25 & 19-25. Het liet ons wel merken dat we de volgende wedstrijden zwaar aan de bak zouden moeten, wilden we iets hebben aan dit tornooi.

Dat gebeurde dan ook. Elke wedstrijd werd er beter en ook tactischer gespeeld,

minder fouten gemaakt en meer druk op de tegenstander gelegd.

Getuige hiervan was onze wedstrijd tegen VDK Gent B, die we wonnen met 25-9 & 25-17.

Het is dus een vermoeiend, maar leerrijk tornooi geweest, en volgens de dames : "'t was wel plezant".

Hierbij nog een speciale dank aan onze Dirk om op z'n vrije dag mee voor het vervoer te zorgen! Dirk, merci!