VST Lions

Culinair 'spek voor de bek'

Culinair 'spek voor de bek'

Laat me toe om, als anonieme degustator, mijn geneugdelijke bevindingen
neer te schrijven van het eetfestijn van 15/3 laatstleden, in de VST-loungeroom
in Technico.

Vooreerst merkte ik een groot enthousiasme van de chef-kok op; niet alleen
tijdens dit rijkelijke evenement, maar ook reeds de dagen voorafgaand tijdens de
voorbereidingen. Dat beloofde puur genot te gaan worden! En zo waar, de
keukencrew deed hun job met verve, geflankeerd door een sommelier met flair, die
mij en mijn entourage die avond 2 zeer lekkere wijnen aanprees. Een oogwenk en
de obers van dienst stonden klaar met etikette. Je kon het je niet beter denken,
deskundigheid voorop.

Even knikkebollen naar de aanwezigen bij het binnenkomen en daar waren de
"amusekes" al. Je spijsvertering kan niet beter opgewarmd worden dan met zulke
kleine, lekkere keukencreaties. Zorgvuldig uitgedokterd door de kok, of moet ik
zeggen kokkin. Natuurlijk mocht het glaasje cava daarbij niet ontbreken.

We werden wat later, na deze welkomsttoast, uitgenodigd om plaats te nemen
aan onze tafel in de gezellig gevulde loungeroom, met niks dan verwachtingsvolle
gezichten die je wel van ergens kent. En die verwachtingen werden met een
heerlijke smaak ingelost. Een groentenconsommé, waarvan ik zonder
tegenstribbelen, een tweede aangeboden bord heb genuttigd. De timing verliep
perfect. Ik moet in zulke situaties steeds toegeven: je kijkt altijd
uitgehongerd uit naar het voorverwarmde bord met daarop de rijkelijk
geëtalleerde verworvenheden der natuur dat onder je neus verschijnt. Het aroma
laat je in je binnendringen, je neemt de tijd, 'kauwen is beleven', je praat
tussendoor met je tafelgenoten, je nipt van die goddelijke wijn en ja; zeker
die rode was een aanrader. Dank u Bacchus.

Nog een tijd nakeuvelen. Wat hebben we het goed gehad vanavond. Verzadigd
en voldaan. We zijn verwend geworden.

Het was al gezelligheid en smakelijkheid troef. Ik denk sterk dat alle
aanwezigen dit konden beamen. De eerste keer 'VST culinair' was een voltreffer,
maar deze was dat evenzo, en fijn te horen dat er nog gaan volgen! Ik kijk er
alvast weer naar uit. Mijn inwendige mens, maar tevens ook mijn clubliefde zijn
er door gecharmeerd.

Een vaste Lions-klant.